Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Krumplis pogácsa
Maradék krumplipüré felhasználásához, zab- és tönkölyliszttel...
A Hegyaljai Boszorkánykonyha receptje
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttattatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba öntjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sót , a krumplipürét, a tojást, a felkockázott vajat és a tejfölt, végül az élesztős tejet is beleöntjük.
Egynemű tésztává dagasztjuk, közben szükség szerint adagolva hozzá egy kevés lisztet (vagy ha túl kemény a tészta, apránként egy kis tejet). Lefedve a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk, majd többször hajtogatjuk. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, lisztezett pogácsa-szaggatóval 4 cm-es köröket szaggatunk belőle.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a pogácsákat, a tetejüket keresztben többször bevagdossuk, majd ismét duplájára kelesztjük.
A tetejüket megkenjük egy felvert tojással, végül 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzávalók:
1,5 dl tej
1 teáskanál cukor
2 dkg friss élesztő
30 dkg krumplipüré
50 dkg liszt (25 dkg zabpehelyliszt + 25 dkg tönkölybúza fehérliszt)
1 csapott evőkanál só
2 evőkanál vaj
2 tojás
2 evőkanál tejföl
Hegyaljai Boszorkánykonyha