Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Kukoricaprósza
Hagyományos népi étel, melyet lisztérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatnak.
Elkészítés:
A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, olajjal és szódabikarbónával. Beletesszük a kefírt és a lisztet is, majd simára keverjük az egészet. Ha kicsit keménynek érezzük, öntsünk hozzá egy pici tejet. Hagyjuk 15 percet pihenni, hogy a szódaportól kissé beinduljon a massza fellazulása.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejére lekvárt pötyögtetünk. 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Hozzávalók:
3,5 dl Kukoricaliszt
1 tojás
1 dl napraforgóolaj
1 teáskanál só
2 evőkanál cukor
vaníliás cukor
450 g kefír
1 teáskanál szódabikarbóna
kemény szilvalekvár
(Szóráshoz:)
vaníliás porcukor