Diabetikus almáslepény

Cukorbetegek is fogyaszthatják, de fogyokúrázók számára is ideális sütemény.

Elkészítés:

 

A sütőporral elkevert diabetikus édes lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd beledolgozzuk az egész tojást, a citrom levét és reszelt héját, a tejben feloldott Polisettet. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és a felével kibélelünk egy kis tepsit. Megszórjuk 2 csapott evőkanál búzacsírával, és ráterítjük a Polisettel, fahéjjal ízesített, durvára reszelt kinyomkodott almát. (Aki bírja, héjastól használja az almát.) Tetejére is szórjunk 2 csapott evőkanál búzacsírát. A maradék tésztával befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük. (Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.)

Hozzávalók (10 szelethez):

15 dkg diabetikus édes lisztkeverék

8 dkg margarin

1 tojás

1 evőkanál tej

2 db Polisett édesítő

1/4 citrom leve és héja

késhegynyi sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg reszelt alma

2 dkg búzacsíra

4-5 db Polisett édesítő

késhegynyi őrölt fahéj