Diabetikus almáslepény
Cukorbetegek is fogyaszthatják, de fogyokúrázók számára is ideális sütemény.
Elkészítés:
A sütőporral elkevert diabetikus édes lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd beledolgozzuk az egész tojást, a citrom levét és reszelt héját, a tejben feloldott Polisettet. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és a felével kibélelünk egy kis tepsit. Megszórjuk 2 csapott evőkanál búzacsírával, és ráterítjük a Polisettel, fahéjjal ízesített, durvára reszelt kinyomkodott almát. (Aki bírja, héjastól használja az almát.) Tetejére is szórjunk 2 csapott evőkanál búzacsírát. A maradék tésztával befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük. (Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.)


Hozzávalók (10 szelethez):
15 dkg diabetikus édes lisztkeverék
8 dkg margarin
1 tojás
1 evőkanál tej
2 db Polisett édesítő
1/4 citrom leve és héja
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
2 dkg búzacsíra
4-5 db Polisett édesítő
késhegynyi őrölt fahéj