top of page

Sós sütemények

Duplasajtos pogácsa

Tésztakészítés házilag

Házitészta-készítés durumlisztből

Hozzávalók: (2-3 adaghoz)

300 g Első Pesti Malom durumliszt

nagy csipet só

1 tk. olívaolaj

1,5 dl kézmeleg víz

Szórjuk a liszthez a sót, jól vegyítsük össze, majd szitáljuk a gyúródeszkára. Készítsünk a közepébe mélyedést, öntsük bele a vizet és az olívaolajat. Körkörös mozdulatokkal kezdjük el összedolgozni a tésztát, amíg nagyjából gombóccá formálódik. Majd kezdjük gyúró mozdulatokkal megdolgozni. 10-15 perc gyúrás után a tészta gyurmaállagú lesz, a felszíne pedig szinte teljesen sima. Tekerjük műanyag fóliába és ha tehetjük pihentessük 30 percig. Ezután nyújtsuk, formázzuk a kívánt tésztatípus szerint.

Jó tésztakészítést!

 

Szerző: Erdélyi Diána, Pasta Kitchen (www.instagram.com/pastakitchen_)

Fotó: Kollár Dániel

bottom of page