Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Csokis zabkeksz
Az amerikai, híres "cookie" zabpehelyliszt alapú változata.
Az elkészítés során az adott mennyiségekből 12-15 darab "cookie" készíthető.
Hozzávalók:
250 g Első Pesti Malom zabpehelyliszt
125 g vaj
75 g barna cukor
50 g kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
125 ml tej
1 csipet só
50 g csokoládé (ízlés szerint)
Csokis zabkeksz
Elkészítési idő: 1 óra
Előkészület 20 perc
Elkészítés: (Lépésekkel)
1: A vajat lassú tűz fölött megolvasztjuk és hozzá keverjük a különféle cukrokat, egy csipet sót, majd a sütőport és a tojást.
2: A kimért zabpehelylisztet a masszához keverjük és folyamatosan hígítjuk a tejjel.
3: Ha kész a keverék hagyjuk pihenni 30 percet, hogy felszívhassa a folyadékot, ha nagyon sűrű adjunk hozzá még egy kevés tejet.
4: A pihentetés után 6-8 centiméteres golyókat formázunk belőle és sütőpapírra helyezzek. A 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük.
5: A sütést követően hagyni kell 10-15 percet pihenni, mivel melegen könnyen törik.
A felhasznált lisztről
A zabpehelyliszt rengeteg étel elkészítésénél kulcsfontosságú szerepet tölt be a hagyományos lisztek helyettesítésére. Fontos szerepe mögött amellett, hogy a használata kevésben különbözik a hagyományos lisztekéhez, kimagasló a rost és ásványanyag tartalma ami miatt széles körben nagy népszerűségnek örvendnek az ilyen típusú termékek.