top of page

Csokis zabkeksz

Az amerikai, híres "cookie" zabpehelyliszt alapú változata.

Az elkészítés során az adott mennyiségekből 12-15 darab "cookie" készíthető.

Hozzávalók:

250 g Első Pesti Malom zabpehelyliszt 

125 g vaj
75 g barna cukor
50 g kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
125 ml tej
1 csipet só

50 g csokoládé (ízlés szerint)

Csokis zabkeksz

Elkészítési idő: 1 óra

Előkészület 20 perc

Elkészítés: (Lépésekkel)

1: A vajat lassú tűz fölött megolvasztjuk és hozzá keverjük a különféle cukrokat, egy csipet sót, majd a sütőport és a tojást. 

2: A kimért zabpehelylisztet a masszához keverjük és folyamatosan hígítjuk a tejjel.

3: Ha kész a keverék hagyjuk pihenni 30 percet, hogy felszívhassa a folyadékot, ha nagyon sűrű adjunk hozzá még egy kevés tejet.

4: A pihentetés után 6-8 centiméteres golyókat formázunk belőle és sütőpapírra helyezzek. A 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük.

5: A sütést követően hagyni kell 10-15 percet pihenni, mivel melegen könnyen törik.

 

A felhasznált lisztről

A zabpehelyliszt rengeteg étel elkészítésénél kulcsfontosságú szerepet tölt be a hagyományos lisztek helyettesítésére. Fontos szerepe mögött amellett, hogy a használata kevésben különbözik a hagyományos lisztekéhez, kimagasló a rost és ásványanyag tartalma ami miatt széles körben nagy népszerűségnek örvendnek az ilyen típusú termékek.  

 

bottom of page