Kukoricaprósza

Hagyományos népi étel, melyet lisztérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatnak.

Elkészítés:

 

A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, olajjal és szódabikarbónával. Beletesszük a kefírt és a lisztet is, majd simára keverjük az egészet. Ha kicsit keménynek érezzük, öntsünk hozzá egy pici tejet. Hagyjuk 15 percet pihenni, hogy a szódaportól kissé beinduljon a massza fellazulása.

Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejére lekvárt pötyögtetünk. 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Hozzávalók:

3,5 dl Kukoricaliszt

1 tojás
1 dl napraforgóolaj
1 teáskanál só
2 evőkanál cukor
vaníliás cukor

450 g kefír

1 teáskanál szódabikarbóna

kemény szilvalekvár


(Szóráshoz:)

vaníliás porcukor