Meggyespite

Ez az egyszerű de, fenséges „bögrés” recept bármilyen idény- vagy aszaltgyümölccsel, diófélékkel, vagy akár csokoládédarabkákkal is elkészíthető.

Elkészítés:

 

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, amelyhez előzőleg hozzákevertük a sütőport. Hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a villával elhabart tojásokat, majd a tejet. Fakanállal vagy keverőlapáttal simára keverjük. Nem érdemes robotgéppel keverni, mert ebbe a tésztába nem jó sok levegőt juttani, vagy „túlkeverni”. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a meggyet — hogy ne szálljon le az aljára — előbb kevés lisztbe forgatjuk, és így szórjuk a tepsibe simított tésztára. 170 °C-on, 25 perc alatt süssük meg. Ha a közepébe szúrt fapálcika tisztán jön ki, elkészült.

Hozzávalók:

3 bögre „Süteményliszt”   

20 dkg puha vaj vagy margarin
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 bögre tej
1 csomag sütőpor