Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés vízben puhára pároljuk. Főzővízzel együtt pürésítjük, langyosra hűtjük.
A tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztává dagasztjuk. A tejet apránként adagoljuk hozzá, mivel attól függ a mennyisége, hogy a sütőtök mennyi vízben főtt (minél kevesebb legyen, csak amennyi a pároláshoz szükséges).
Lefedve duplájára kelesztjük.
Sütőpapírral bélelt jénaiba borítjuk, hagyjuk újra kelni. A tetejére maréknyi napraforgómagot szórunk.
Rátesszük a jénaira a tetejét, 190 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Langyosan szeleteljük.

Hozzávalók:
30 dkg sütőtök
50 dkg liszt
(20 dkg Durumbúza simaliszt,
30 dkg Fehér alakorbúzaliszt)
1 evőkanál méz
2,5 dkg élesztő
2 kávéskanál só
Kb. 0,5 dl tej
(A tetejére) napraforgómag
Hegyaljai Boszorkánykonyha