Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés vízben puhára pároljuk. Főzővízzel együtt pürésítjük, langyosra hűtjük.
A tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztává dagasztjuk. A tejet apránként adagoljuk hozzá, mivel attól függ a mennyisége, hogy a sütőtök mennyi vízben főtt (minél kevesebb legyen, csak amennyi a pároláshoz szükséges).
Lefedve duplájára kelesztjük.
Sütőpapírral bélelt jénaiba borítjuk, hagyjuk újra kelni. A tetejére maréknyi napraforgómagot szórunk.
Rátesszük a jénaira a tetejét, 190 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Langyosan szeleteljük.
Hozzávalók:
30 dkg sütőtök
50 dkg liszt
(20 dkg Durumbúza simaliszt,
30 dkg Fehér alakorbúzaliszt)
1 evőkanál méz
2,5 dkg élesztő
2 kávéskanál só
Kb. 0,5 dl tej
(A tetejére) napraforgómag
Hegyaljai Boszorkánykonyha