Lakossági termékeink - alaptermékek

Magas minőségű termékeink széles választékában biztosan megtalálja azt a lisztet, amire konyhájában szüksége lehet, akár ropogós héjú kenyeret, foszlós péksüteményt, vagy ínycsiklandó süteményeket kíván készíteni.

Búzafinomliszt

 

Hazánkban a legnagyobb mennyiségben felhasznált liszt. Finomszemcsés őrlemény, amely alkalmas a legtöbb, lisztet igénylő étel készítéséhez.

Első Pesti Malom búzafinomliszt (BL55)
 

Búzarétesliszt

 

A rétesliszt, más néven fogós liszt durvább szemcseméretű, mint a finomliszt. Az őrlés kíméletessége miatt a sikér minősége  jobb a fogós lisztben, így jobban nyújtható, illetve jobb gáztartó képességű tészta készíthető belőle. Kelt tészták készítésénél érdemes 30-40%-ban réteslisztet keverni a finomliszthez.

Első Pesti Malom búzarétesliszt (BFF 55)
 
Első Pesti Malom búzakenyérliszt (BL 80)

Búzakenyérliszt

 

Finomszemcsés őrlemény, jelölése: BL 80. Az általánosan használt finomliszttől (BL 55) annyiban különbözik, hogy több található benne a mag külsőbb rétegeiből, így magasabb az ásványianyag- és rosttartalma.

 

Világos rozsliszt

 

A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Mivel a rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs, kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Magas B1-vitamin-, kalcium-, niacintartalma szintén emeli tápértékét.

Első Paeti Malom világos rozsliszt (RL 90)
 
Első Pesti Malom teljes kiőrlésű rozsliszt (RL 190)

Teljes kiőrlésű rozsliszt

 

A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Mivel a rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Magas B1 vitamin-, kalcium-, niacintartalma szintén emeli tápértékét. A teljes kiőrlésű liszt jelentős élelmi rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet, és az élelmi rost hiány okozta betegségek kialakulását.

 

Étkezési búzadara

 

A dara a búzaszem magbelsőjéből készül, a legnagyobb szemcseméretű búzaőrlemény. Töltelékek sűrítésére, krémek készítéséhez, vagy a klasszikus tejbegríz készítésére ajánljuk.

Első Pesti Malom étkezési búzadara (AD)
 

Étkezési búzakorpa

 

A búzakorpát célszerű joghurtba, kefírbe, levesbe, főzelékbe keverve fogyasztani. (Felnőtteknek naponta 2-3 alkalommal egy-egy evőkanállal javasolt.)

Első Pesti Malom étkezési búzakorpa
 
Első Pesti Malom étkezési búzacsíra

Étkezési búzacsíra

 

A búzacsírát célszerű joghurtba, kefírbe, levesbe, főzelékbe keverve fogyasztani. (Felnőtteknek naponta 2-3 alkalommal egy-egy evőkanállal javasolt.)