top of page

Lakossági termékeink - alaptermékek

Magas minőségű termékeink széles választékában biztosan megtalálja azt a lisztet, amire konyhájában szüksége lehet, akár ropogós héjú kenyeret, foszlós péksüteményt, vagy ínycsiklandó süteményeket kíván készíteni.

Búzafinomliszt

 

Hazánkban a legnagyobb mennyiségben felhasznált liszt. Finomszemcsés őrlemény, amely alkalmas a legtöbb, lisztet igénylő étel készítéséhez.

buzafinomliszt
EPMS-finomliszt-bl55.png
mt.png

Búzarétesliszt

 

A rétesliszt, más néven fogós liszt durvább szemcseméretű, mint a finomliszt. Az őrlés kíméletessége miatt a sikér minősége  jobb a fogós lisztben, így jobban nyújtható, illetve jobb gáztartó képességű tészta készíthető belőle. Kelt tészták készítésénél érdemes 30-40%-ban réteslisztet keverni a finomliszthez.

retesliszt
EPMS-retesliszt-bff55.png
mt.png

Búzakenyérliszt

 

Finomszemcsés őrlemény, jelölése: BL 80. Az általánosan használt finomliszttől (BL 55) annyiban különbözik, hogy több található benne a mag külsőbb rétegeiből, így magasabb az ásványianyag- és rosttartalma.

kenyerliszt
EPMS-feher-kenyerliszt-bl80.png
mt.png
vilagos rozsliszt
mt.png

Világos rozsliszt

 

A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Mivel a rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs, kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Magas B1-vitamin-, kalcium-, niacintartalma szintén emeli tápértékét.

EPMS-vilagos-rozsliszt-rl90.png

Teljes kiőrlésű rozsliszt

 

A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Mivel a rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Magas B1 vitamin-, kalcium-, niacintartalma szintén emeli tápértékét. A teljes kiőrlésű liszt jelentős élelmi rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet, és az élelmi rost hiány okozta betegségek kialakulását.

tk rozsliszt
EPMS-teljeskiorlesu-rozsliszt-rl190.png
mt.png

Étkezési búzadara

 

A dara a búzaszem magbelsőjéből készül, a legnagyobb szemcseméretű búzaőrlemény. Töltelékek sűrítésére, krémek készítéséhez, vagy a klasszikus tejbegríz készítésére ajánljuk.

buzadara
EPMS-buzadara.png

Étkezési búzakorpa

 

A búzakorpát célszerű joghurtba, kefírbe, levesbe, főzelékbe keverve fogyasztani. (Felnőtteknek naponta 2-3 alkalommal egy-egy evőkanállal javasolt.)

korpa
EPMS-korpa.png
mt.png
bottom of page